tirsdag 20. september 2011

Keepertrening mandag 19. september

Hei alle, endelig kom vi igang med litt keeper trening mandag 19 september. Vi stjal en liten bit av gressbanen ( ikke si det til noen) og begynte med noen øvelser uten keeper handsker. Det ble jo en liten overraskelse for de som var med, ikke bruke keeperhandsker. Hvorfor jeg gjør det, er for å få de til å bli kjent med ballen, føle å gripe med bare hender , dette gir de en bedre følelse og kjenneskap til den ballen de forhåpentligvis skal redde i mange år fremover.

Videre jobbet jeg litt med grep , få ballen inn til kroppen og kroppen hele tiden bak ballen. Litt om hvor man skal stå i målet under spillets gang etc.

Litt koordinasjon å redde ball fra bakken, få kontroll på ball, kaste ball til medspiller langs bakken og også benytte bena til pasning/skudd. Mye bra, mange fine innspill fra guttene og den normale ukonsentrasjonen, som jo hører med barn på den alderen. De som var med denne gangen var Jørgen, Henrik M, Henrik N, Adam,Jacob,Halvard.

Treningen skal være en innføring i det å stå i mål, masse lek og morro og så litt teori/innprenting av hvordan en målvakt skal opptre under kamp, trening etc.

Gutta fikk et par læresetninger som de bør ta med seg videre

1)      En keeper er førstemann i angrep og siste mann i forsvar!!
2)      Under kamp følg ballen hele tiden

Den siste læresetningen er jo i høyeste grad til for at de skal være 100% konsentrert under kampen..............etterhvert vil de bli det.


Hvis de skal jobbe litt på egen hånd er det fint å kaste ballen mot en murvegg, lære seg til å fange ballen og få den under kontroll inn til kroppen.

Dere som foreldre kan jo også minne de på hvordan de griper ballen i luften!!! Hvis dere sier husk tommeltottene, så finner dere ut om de husker hvordan de skal fange ball med sikkerhet i grepet.

Håper været holder seg neste mandag også, da finner vi noen nye øvelser og terper på litt av det vi gjorde i går.

Hilsen
Willy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar